DomůGalerieKontaktRunning Away
Running Away

Charlotta z tvarohů a piškotu

10. dubna 2015 v 12:54 | Drasauri |  Jídlo

Božský desert z ledničky, který zmizí jedna dvě. Pojďme hřešit!

Ingredience:
  • 100 g cukrářských piškotů
  • 300 g jahod (čerstvé nebo mražené, to je fuk)
  • 250 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru nebo 20 g domácího vanilkového cukru (VÍCE INFO ZDE)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 plátky želatiny (používám Dr.Oetker)
Postup:
1) Piškoty můžeme překrájet napůl nebo nechat v celku, podle toho do jaké nádoby budeme charlottu dělat. Já používám kulatou skleněnou mísu s průměrem asi 20 cm. Nechávám pškoty v celku a dám na dno, kolik se jich vejde a pak dávám po obvodu a tři navrch, ale to si musíte vychytat podle sebe. :) Další možností je použít malé formičky, aby měl každý mlsal svojí porci.
2) Jahody očistíme, polovinu odložíme stranou, zbylé rozmixujeme a smícháme s tvarohem a moučkovým a vanilkovým cukrem.
3) Vyšleháme polovinu smetany a přidáme ke směsi.
4) Plátky želatiny namočíme v 7 polévkových studené vody a necháme nabobtnat.
5) Druhou polovinu smetany přivedeme k varu, odstavíme a přidáme želatinu, necháme rozpustit. Směs vlijeme do tvarohu a zamícháme.
6) Naplníme formu/y, ozdobíme celými jahodami a necháme ztuhnout v ledničce.

Přeji dobrou chuť! :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Dreamer Dreamer | Web | 10. června 2015 v 15:39 | Reagovat

Tak tohle vypadá hodně dobře!! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama