DomůGalerieKontaktRunning Away
Running Away

Duben 2015

Jak se správně čistí AKVÁRIUM

17. dubna 2015 v 23:59 | Drasauri |  Akvaristika

Zdravím všechny nadšence, kteří mají doma kousek podvodního světa! :)

Dneska se podíváme na to, jak správně čistit akvárium, protože spousta z Vás si pod čištěním akvária představí kompletní převaření písku, drhnutí filtru savem a další příšernosti, z kterých vstávají akvaristům vlasy na hlavě.
Proč?
Protože vše to, co děláte v dobré víře, aby akvárium vypadalo čistě zabíjí "hodné" bakteri. Ty udržují ve vašem akváriu biologickou rovnováhu a umožňují rybám i rostlinám klidný život. Takže, jak na to?

Rybičky úplně všude!

11. dubna 2015 v 22:15 | Drasauri |  Různé

Správný akvarista musí svojí úchylku na rybičky podporovat všemi dostupnými způsoby. Nejenom, že kvůli akváriím nebude mít skoro kde spát, ale obětuje rybičkám i svou pracovní plochu na počítači! :)
Vybrala jsem pro Vás pár obrázků, které mám ve sbírce a přidám k nim odkazy na galerie umělců, které je vytvořili (pokud bude možnost to zjistit). Doufám, že si vyberete a do komentářů mi můžete poslat odkazy na svoje oblíbené pozadí na plochu!

Charlotta z tvarohů a piškotu

10. dubna 2015 v 12:54 | Drasauri |  Jídlo

Božský desert z ledničky, který zmizí jedna dvě. Pojďme hřešit!

Ingredience:
  • 100 g cukrářských piškotů
  • 300 g jahod (čerstvé nebo mražené, to je fuk)
  • 250 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru nebo 20 g domácího vanilkového cukru (VÍCE INFO ZDE)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 plátky želatiny (používám Dr.Oetker)
Postup:
1) Piškoty můžeme překrájet napůl nebo nechat v celku, podle toho do jaké nádoby budeme charlottu dělat. Já používám kulatou skleněnou mísu s průměrem asi 20 cm. Nechávám pškoty v celku a dám na dno, kolik se jich vejde a pak dávám po obvodu a tři navrch, ale to si musíte vychytat podle sebe. :) Další možností je použít malé formičky, aby měl každý mlsal svojí porci.
2) Jahody očistíme, polovinu odložíme stranou, zbylé rozmixujeme a smícháme s tvarohem a moučkovým a vanilkovým cukrem.
3) Vyšleháme polovinu smetany a přidáme ke směsi.
4) Plátky želatiny namočíme v 7 polévkových studené vody a necháme nabobtnat.
5) Druhou polovinu smetany přivedeme k varu, odstavíme a přidáme želatinu, necháme rozpustit. Směs vlijeme do tvarohu a zamícháme.
6) Naplníme formu/y, ozdobíme celými jahodami a necháme ztuhnout v ledničce.

Přeji dobrou chuť! :)

Zakládání akvária - pro začátečníky

10. dubna 2015 v 10:15 | Drasauri |  Akvaristika

Předpokládejme, že jste na tento článek narazili na konci nebo po přečtení toho předešlého, Chci si pořídit akvárium. Ne? Mýlím se? Tak v tom případě Vás poprosím, abyste to napravili a ten článek si přečetli - PŘEČTETE SI ČLÁNEK ZDE. Až tak učiníte, uvidíme se a budeme pokračovat! :)