DomůGalerieKontaktRunning Away
Running Away

Ty nejlepší domácí langoše!

3. března 2015 v 23:08 | Drasauri |  Jídlo
Zdravím všechny čtenáře a hladovce!

Předevčírem jsem si zase zkazila chuť, když jsem při courání po městě dostala chuť na langoš. V České Lípě máme u obchodního domu Andy jedno super rychlé občerstvení - u nás hodně známé "okénko". Za ty dva roky co tu bydlím, bylo všechno, co jsem si tam objednala v pohodě, ale teď už je to potřetí za měsíc, co jsem dostala přesolený pidi langoš. Takže konec, nekoupím si tam už ani párek v rohlíku!



Ale langošů se jen tak nevzdáme. Po vyzkoušení čtyř receptů byl tenhle vyhodnocem mým přítelem jako nejlepší a proto se s Vámi teď o něj s radostí podělím. :)

Ingredience:
  • 400 ml mléka (vlažné!)
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • 1 balíček droždí (42 g)
  • 500 g hladké mouky
  • 150 g sýru v celku nebo už nastrouhaného
  • česnek (rozmačkaný čerstvý nebo granulovaný)
  • tatarka
  • kečup

Postup:
1) Z vlažného mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Necháme 5 minut vzejít někde v teple.
2) Mouku smícháme se solí a prosejeme do mísy s kváskem.
3) Pořádně prohněteme - opravdu tomu věnujte aspoň 5 minut! :)
4) Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.
5) Pomoučíme si vál a těsto vyválíme na 2 cm silnou placku. Z té vykrajujeme sklenicí s větším průměrem kolečka - já jsem použila IKEAcký půllitr. Kolečka necháme ještě 10 minutek nakynout.
6) Na pánvi rozpálíme asi 1,5 cm oleje. Nakynutá kolečka vytahujeme, abychom získali co nejužší a největší placky a pokládáme do oleje. Smažíme na středním plameni asi 2 minuty z každé strany, jenom aby langoše zezlátly.
7) Na talíř si připravíme savý papír nebo papírovou utěrku, které zachytí přebytečný olej.
8) Langoše potřeme podle chuti česnekem, tatarkou, kečupem a posypeme sýrem.






Z uvedené dávky jsme měli porce pro dva na dvě večeře a ještě nám nějaké zbyly. :)
V případě, že chcete dávku jenom na jednu večeři pro dva lidi, použijeme jenom poloviční množství ingrediencí.

Přeji dobrou chuť! :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kateřina Kateřina | E-mail | 5. června 2015 v 12:21 | Reagovat

můžu se prosím zeptak kolik s toho těsta je těch langošů ? :) děkuju moc :)

2 Colliode Colliode | 22. června 2015 v 9:50 | Reagovat

Heleď mně se nejvíc zalíbil (a hlavně zachutnal lol) tenhle naprosto jednoduchý, leč delikátní recept:

http://bonvivani.sk/recepty/langose

Ovšem jsou křupavé, takže pokud máte radši ty na obrázku, asi to spíš zaujme někoho jiného :)

3 simojo simojo | 22. června 2015 v 10:00 | Reagovat

Táta dělal úplně stejné a musím souhlasit. Jsou moc dobré!

4 Illumináti Illumináti | Web | 22. června 2015 v 12:35 | Reagovat

wow
                 such langoše
             very domácí
        much nejlepší

5 baruschkasf baruschkasf | E-mail | Web | 22. června 2015 v 14:47 | Reagovat

Jééé, tak ty vyzkouším, díky za tip :-)

6 SIMKA :O SIMKA :O | Web | 22. června 2015 v 16:05 | Reagovat

Vyzkoušela jsem a jsou výborné opravdu skvělý tip :) ♥

7 Karkulka17 Karkulka17 | 22. června 2015 v 17:07 | Reagovat

Tak to musím vyzkoušet :-)

8 Egoped Egoped | E-mail | Web | 22. června 2015 v 17:26 | Reagovat

Příště čekám na titulce článek o tom, jak nejlépe namazat chleba máslem. A běda jestli ne!

9 Alexander1918 Alexander1918 | Web | 22. června 2015 v 17:52 | Reagovat

Milý článek, fajn úvod, výstižné a svižné. Já sice skoro nic neuvařím, ale přečtu si o tom rád.
[8]: A proč ne? Když bude napsaný vtipně a kvalitně, nevidím v tom žádný problém. Třeba tento článek je taky jenom ´´recept,´´ ale v rámci dané kategorie a v záplavě článků, ve kterých, aby člověk vtip, nebo smysl pohledal, je toto fajn čtení.

10 Alfirin Alfirin | E-mail | Web | 22. června 2015 v 19:01 | Reagovat

Jj, od té doby, co jsem ochutnala maminčiny domácí langoše už ty kupované taky nemůžu ani cítit :-D Ale recept máme trošičku jiný

11 Cleo Cleo | Web | 22. června 2015 v 21:23 | Reagovat

Hned bych si dala!

12 Meduňka Meduňka | Web | 22. června 2015 v 21:26 | Reagovat

Taky jsem si říkala, csss, recept na titulce... pchéé, ale nakonec, proč ne, když je prezentovaný takhle příjemně a názorně obrázkově a vlastně mám chuť si podle toho langoše vyzkoušet :)

13 Kika Kika | E-mail | Web | 22. června 2015 v 21:59 | Reagovat

O_o úplně cítím jak mám z toho umaštěnou pusu, chci hned !!! Miluju langoše :))

14 Sába Sába | 23. června 2015 v 8:38 | Reagovat

Já miluju se zakysanou smetanou, česnekem, sýrem a kečupem .-)

15 Duanepalia Duanepalia | E-mail | Web | 24. října 2017 v 15:32 | Reagovat

Vp Как купить <a href=https://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>кошельки женские</a> белая змеиная кожа
, Заказать компактные <a href=https://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>кошельки женские</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama